Minsk, Belarus.Select language


Map provided by Google.

Allmänt om Minsk

Minsk är Vitrysslands huvudstad och största stad med sina 1,8 miljoner invånare. Staden finns omnämnd så långt bakåt i tiden som runt år 1067, vilket betyder att Minsk är äldre än städer som Stockholm och Moskva. Stora delar av staden raserades dock under andra världskriget och återuppbyggnaden under Sovjettiden har gett Minsk massor av härlig sovjetisk arktikektur och stadsplanering. Minsk anses vara en av de mest sovjetiska städerna i forna Sovjetunionen.

Nemigagatan, centrala Minsk, Vitryssland
Nemigagatan i centrala Minsk. Januari 2006.

Förhållandevis få svenska turister besöker Minsk något som gör det desto roligare både att åka hit och att ha varit här. Minsk är också en stad som är väldigt vacker, såväl under sommaren då staden rymmer gott om utecaféer som under årets andra tidpunkter. Vintern är kanske inte den bästa tidpunkten på året att besöka staden däremot är det den tidpunkt då staden av många anses vara som allra vackrast med en närmast sagolik belysning i de centrala delarna av staden.

Härlig belysning i centrala Minsk.
Härlig belysning i centrala Minsk. Januari 2006.

Den kulturintresserade kan se fram emot ballett och opera av mycket hög klass i Minsk. Därutöver finns det gott om trevliga restauranger och uteställen i Minsk. I denna Minsk guide kan ni läsa om sevärdheter, restauranger, nattliv, shopping, boende och annat intressant. Här finns också information om hur man tar sig hit, visum och annat som kan vara värt att känna till under och inför en vistelse i Minsk.

Minsk, December 2005
Minsks huvudgata Nezavisimosti. December 2005.


MINSK TRAVEL GUIDE - VITRYSSLAND
Copyright © 2006-2014, D.Alin
www.minsktravelguide.com

WEBBTIPS
Ryssland.net (Reseguide, Rysslandsinfo)
Stockholm Travel Book (Reseguide)
Minsk karta
Svensk-rysk ordbok (Lexin)
Promt översättning
Virtuellt tangentbord
Komsomolskaja Pravda
Valutaomvandlare (XE)
Fring (Vitryssland 1 kr/min)
Skype (Minsk 2,14 kr/min)
Bokus (Böcker på Internet)

Fler bra länkar finns under rubriken länkar i menyn